Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Felsefe öğrenmek için önerilen okuma sırası, genellikle temel felsefe alanlarından başlayarak oluşturulmalıdır. İşte bu alanlara göre önerilen kitaplar:
- Felsefeye Giriş: Chris Horner & Emrys Westacott - "Felsefe Aracılığıyla Düşünme" 1. Bu kitap, hem Analitik Felsefe hem de Kıta Felsefesi geleneğini dengeli bir şekilde ele alır 1.
- Etik Felsefesi: David Edmonds & Nigel Warburton - "Felsefe Muhabbetleri" ve "Felsefe Muhabbetlerine Dönüş" 1. Bu kitaplar, filozoflarla yapılan sohbet formatında olup, etik ve diğer felsefi konular üzerine güncel ve tarihsel soruları içerir 1.
- Mantık ve Argümantasyon: Alec Fisher - "Gerçek Argümanların Mantığı" 1. Bu kitap, argüman çözümleme ve kurma mantığını çeşitli örneklerle açıklar 1.
- Epistemoloji: John Hosper - "Analitik Felsefeye Giriş" 1. Bu kitap, bilgi kuramı, gerçeklik ve şüphecilik gibi konuları ele alır 1.
- Diğer Alanlar: Thomas Nagel - "Zihin ve Evren" (zihin felsefesi), Bryan Magee - "Felsefenin Öyküsü" (felsefe tarihi) 45.
Bu sıralama, felsefeye genel bir bakış açısı kazandırmak için önerilen bir yoldur. Okuma sırası, kişisel ilgi ve tercihlere göre de değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: