Buradasın
Et sığırcılığında verimliliğin düşük olmasının nedenleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et sığırcılığında verimliliğin düşük olmasının bazı nedenleri:
- Üreme etkinliği düşüklüğü 1. İneklerin yılda bir yavru vermemesi veya doğan buzağıların yeterince canlı kalamaması 1.
- Stres 2. Hayvanların taşınması, yem ve su sorunları, aşırı sıcak gibi faktörler verimliliği olumsuz etkiler 2.
- Sağlık sorunları 3. Hayvanların iç ve dış parazitlerle enfekte olması, salgın ve bulaşıcı hastalıklara yakalanması 23.
- Uygun olmayan barınma koşulları 3. Ahır tipi, yataklık kullanımı, ahır yoğunluğu ve gübre temizliği verimliliği etkiler 3.
- Yanlış besleme 3. Rasyon enerji ve protein düzeyi, yem tüketimi ve yemden yararlanma verimliliği belirler 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: