Buradasın
Aşağıdakilerden hangisi et sığırcılığının Türkiye'de gelişmesi üzerine olumsuz etkisi olmamıştır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et sığırcılığının Türkiye'de gelişmesi üzerine olumsuz etkisi olan faktörler şunlardır:
- Beslenme sorunları: Sığırların yeterli ve dengeli beslenememesi, et veriminde düşüşe neden olmaktadır 12.
- Hastalıklar: Sığırlarda görülen çeşitli hastalıklar, hayvanların sağlığını tehdit etmekte ve ekonomik kayıplara yol açmaktadır 12.
- Pazar sorunları: Ürünlerin pazarlanmasında yaşanan sorunlar, çiftçilerin gelirlerini olumsuz etkilemektedir 1.
Olumsuz etki yapmayan faktör olarak ise genetik iyileştirme çalışmaları gösterilebilir. Türkiye'de kültür ırkı sığır varlığı artmış ve bu da verimliliği olumlu etkilemiştir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: