Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elimizde tutulan çikolatanın donmasının birkaç nedeni olabilir:
- Ani sıcaklık değişimleri 1. Çikolata, özellikle kakao yağı, ani sıcaklık değişimlerine karşı hassastır 1. El ile temas ettiğinde, çikolatanın sıcaklığı vücudun sıcaklığıyla yükselir ve ardından tekrar oda sıcaklığına düştüğünde donma meydana gelebilir 1.
- Yüksek sıcaklık 23. Çikolata, 22°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda erir ve tekrar katılaşırsa yüzeyinde beyaz bir tabaka oluşabilir 2. Bu durum, çikolatanın kristallerinin yeniden düzenlenmesinden kaynaklanır ve çikolatanın kalitesiz olduğu anlamına gelmez 2. Ancak, yüksek sıcaklık çikolatanın donmasına da yol açabilir 3.
- Nem 15. Nemli ortamlarda çikolata ortamdan nem alır, ağırlaşır ve daha hızlı bayatlar 1. Bu durum, çikolatanın donmasına neden olabilir 5.
Çikolatanın donmaması için, 20-22°C civarında bir ortamda tutulması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: