Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğday tarlasının sarı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Azot eksikliği 25. Erken sezonda, düşük toprak sıcaklıkları nedeniyle azot eksikliği yaygındır 2. Bu durum, alt yaprakların sararmasına neden olur 25.
- Kükürt eksikliği 25. Kumlu topraklara ekilen buğday, kış yağışlarının uzun süre devam etmesi durumunda kükürt noksanlığından muzdarip olabilir 25.
- Sarı pas hastalığı 35. İlkbaharda 10-15 °C hava sıcaklığı ve yüksek nem, buğdayda sarı pas hastalığına uygun şartları oluşturur 35.
- Mangan eksikliği 5. Hafif topraklarda mangan eksikliği, buğday bitkisinin sararmasına yol açabilir 5.
- Kök bölgesinde oksijen eksikliği 5. Ağır topraklarda yoğun sulama veya yağmur sonrası su kök bölgesinin altına sızmadığında, köklerde oksijen eksikliği oluşur ve bu da bitkinin sararmasına neden olur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: