Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğday ekiminde toprak neminin %14'ün altına düşmemesi gerekir 2. Bu nem düzeyi, hasadın işareti olarak kabul edilir 2.
Buğday ekimi öncesinde ise toprağın yeterli nem seviyesinde olması önemlidir 3. Gerekirse sulama yapılmalıdır 3.
Topraktaki nemin kontrolü için demir çubuklar kullanılabilir 5. Eğer demir çubuk rahatlıkla 30-40 cm toprağa giriyorsa nem oranı yeterli görülmektedir 5.
Buğday ekimi için toprak sıcaklığının 8-10 derece olması, köklerin hızlı gelişmesi ve soğuğa karşı dayanıklı olması için oldukça önemlidir 4.
Buğday ekimi ile ilgili en doğru bilgileri almak için bir tarım uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: