Buradasın
Bazların özellikleri nelerdir 10 tane?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazların 10 özelliği:
- Acı tat 12. Genellikle tehlikeli olabilecekleri için bazların tadına bakılması önerilmez 1.
- Kaygan doku 23. Bazlar, sabun benzeri bileşikler oluşturarak ele kayganlık hissi verir 2.
- Turnusol kağıdını maviye çevirme 12. Bazlar, kırmızı turnusol kağıdının rengini maviye çevirir 1.
- Sulu çözeltilerde hidroksit iyonları (OH-) üretme 2. Bazlar suda çözündüklerinde hidroksit iyonları salarlar 2.
- Asitlerle reaksiyon verme 2. Bazlar, asitlerle reaksiyona girerek tuz ve su oluşturur 2.
- Elektrik iletkenliği 12. Bazlar, sulu çözeltilerinde iyonların bulunması nedeniyle elektriği iletebilir 2.
- Cam ve porselen maddeler üzerinde etkisi 1. Bazlar, cam ve porselen maddeler üzerinde matlaştırıcı ve aşındırıcı etkiye sahiptir 1.
- pH değeri 1. Bazların pH değeri 7'den büyüktür 1.
- Kuvvetli bazların etkisi 1. Kuvvetli bazlar, metallere ve dokulara aşındırıcı etki yapar 1.
- Amonyak 3. Amonyak (NH3), ev temizlik malzemelerinde, gübrede ve patlayıcı maddelerde kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: