Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Asetik asit bakterileri (AAB), şeker veya etanolü oksitleyerek fermantasyon sırasında asetik asit üreten bir grup Gram-negatif bakteridir 34.
Bazı özellikleri:
- Şekil: Çubuk şeklindedir 14.
- Solunum: Oksijenli solunum yapar 14.
- Katalaz: Katalaz pozitiftir 12.
- Hareket: Hareketli ve hareketsiz türleri vardır 1.
Endüstriyel kullanım alanları:
- Sirke üretimi: Etil alkolü asetik asite dönüştürerek sirke üretiminde kullanılır 124.
- Kimyasal üretim: L-askorbik asit, dihidroksiaseton, glukonik asit ve selüloz gibi bileşiklerin üretiminde biyokatalizör olarak kullanılır 4.
Bazı AAB türleri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: