Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alkollü içkilere alkol denmesinin sebebi, içkilerin etkin katkı maddesinin etanol (alkol) olmasıdır 14.
Etanol, çoğunlukla fermantasyon (bazı maya çeşitlerinin etkisi ile karbonhidratların oksijensiz ortamda alkole dönüşmesi) yöntemi ile elde edilir 12.
Alkollü içkiler, ilk devirlerden beri çeşitli milletler tarafından kullanılmıştır 3.
Alkol, çeşitli içkilerin bileşiminde değişik oranlarda bulunur 3.
- Boza, şıra gibi içkilerde %4 3;
- meyve şaraplarında %5-11 3;
- bordo şaraplarında %7-12 3;
- şampanyada %10-13 3;
- rakıda %40-45 3;
- kanyakta %40-70 3;
- cinde %51-55 3;
- viskide %40-70 3;
- vermutta %14-16 3;
- birada %3-5 3;
- likörde %20 3.
Alkollü içkiler, fermante (mayalanmış) ve distile (damıtık) olmak üzere iki ana sınıfa ayrılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: