• Buradasın

    AGS Türkçe kaç soru ve hangi konulardan?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2025 AGS'de Türkçe bölümünden 15 soru sorulacaktır 12. Bu sorular, sözel yetenek kapsamında olup, aşağıdaki konuları içermektedir:
    • sözcükte anlam 3;
    • cümlede anlam 3;
    • anlatımın oluşması 3;
    • paragrafta anlam 3;
    • sözel mantık 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    AGS felsefe hangi konudan kaç soru?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) felsefe konusu kapsamında 10 soru sorulmaktadır.

    AGS sınavı nedir?

    AGS sınavı, Akademi Giriş Sınavı'nın kısaltmasıdır ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen adaylarının değerlendirilmesi için uygulanan bir sınavdır. AGS sınavı iki oturumdan oluşur: 1. Akademi Giriş Sınavı (AGS): Sözel ve sayısal yetenek, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri ve Türk milli eğitim sistemi ile ilgili mevzuattan oluşan 80 soruluk genel yetenek testidir. 2. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Adayların öğretmenlik yapmayı planladıkları branşa yönelik alan bilgilerini ölçer ve 50 sorudan oluşur. Sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl belirlenen tarihlerde gerçekleştirilir.

    AGS sınavı zor mu?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) zor bir sınav olarak değerlendirilebilir, çünkü adayların genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve öğretmenlik alan bilgisi gibi çeşitli konularda bilgi ve becerilerini ölçmeyi amaçlamaktadır. Sınavda yer alan soru türleri ve konuları, adayların analitik düşünme, problem çözme ve mantıksal muhakeme yeteneklerini de test etmektedir.

    AGS sınavında kaç netle geçilir?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) sınavında minimum 60 net ile geçilebilir.

    AGS hangi dersten kaç soru?

    2025 MEB Akademi Giriş Sınavı (AGS) kapsamında her ders için sorulan soru sayısı şu şekildedir: 1. Sözel Yetenek: 15 soru. 2. Sayısal Yetenek: 15 soru. 3. Tarih: 10 soru. 4. Türkiye Coğrafyası: 8 soru. 5. Eğitimin Temelleri ve Türk Milli Eğitim Sistemi: 24 soru. 6. Mevzuat: 8 soru.

    AGS konu anlatımı yeterli mi?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) konu anlatımı, sınavın kapsamını anlamak ve başarılı olmak için yeterlidir. AGS'de yer alan konular şunlardır: sözel ve sayısal yetenek, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri ve Türk Milli Eğitim Sistemi, mevzuat. Konu anlatımlarının yanı sıra, soru bankaları, denemeler ve çıkmış soru dokümanları da hazırlık sürecinde faydalı olacaktır.

    AGS sınavında hangi konular var?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) sınavında yer alan konular şunlardır: 1. Sözel ve Sayısal Yetenek: Mantıksal düşünme, problem çözme ve analitik beceriler. 2. Tarih: Türkiye’nin tarihi, Cumhuriyet dönemi ve eğitime katkı sağlayan önemli olaylar. 3. Türkiye Coğrafyası: Coğrafi bölgeler, doğal kaynaklar ve ülkenin eğitim politikalarını etkileyen coğrafi faktörler. 4. Eğitimin Temelleri: Eğitim felsefesi, psikolojisi ve sosyolojisi ile ilgili temel kavramlar. 5. Türk Millî Eğitim Sistemi ve Mevzuatı: Anayasa maddeleri, Milli Eğitim Temel Kanunu, İlköğretim ve Eğitim Kanunu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu. Ayrıca, ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) oturumunda ise adayların öğretmenlik yapmayı planladıkları branşa yönelik alan bilgileri ölçülür.