• Buradasın

    1 sınıfta hangi karne görüşleri kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    1. sınıfta kullanılabilecek bazı karne görüşleri şunlardır:
    2. Çalışkan Öğrenci İçin: "Sevgili [Öğrenci Adı], bu yıl göstermiş olduğun üstün gayret ve çalışkanlık için seni tebrik ediyorum. Derslerine olan ilgin ve sorumluluk bilincinle sınıf arkadaşlarına örnek oldun. Hep böyle devam et, başarılarının devamını dilerim" 1.
    3. Orta Halli Öğrenci İçin: "Sevgili [Öğrenci Adı], bu yıl derslerinde ilerleme kaydettin ancak daha fazla çalışarak potansiyelini daha iyi kullanabilirsin. Biraz daha gayret ve düzenli çalışma ile çok daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum. Yeni dönemde başarılar dilerim" 1.
    4. Hiç Çalışmayan Öğrenci İçin: "Sevgili [Öğrenci Adı], bu yıl derslerinde yeterli gayreti gösteremedin. Daha fazla çalışarak ve sorumluluk alarak başarını artırabileceğini biliyorum. Yeni dönemde düzenli çalışma alışkanlığı kazanmanı ve başarılı bir yıl geçirmeni dilerim" 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    1 dönemde kaç tane karne görüşü yazılır?

    Bir dönemde iki tane karne görüşü yazılır: birinci dönem ve ikinci dönem karne görüşleri.

    1 sinif karneye hangi notlar verilir?

    1. sınıf karnesinde çok iyi, iyi, yeterli ve geliştirilmeye muhtaç notları verilir. - Çok iyi: 85-100 puan aralığı. - İyi: 70-84.99 puan aralığı. - Yeterli: 50-69.99 puan aralığı. - Geliştirilmeye muhtaç: 0-49.99 puan aralığı.

    1 sınıf karne kazanımları nasıl değerlendirilir?

    1. sınıf karne kazanımları değerlendirilirken, gelişim raporu adı verilen yeni bir sistem kullanılmaktadır. Değerlendirme kriterleri şunlardır: - Zihinsel gelişim: Derslerdeki başarı ve anlayış düzeyi. - Sosyal ve duygusal gelişim: İletişim, duygusal yönetim ve empati becerileri. - Fiziksel gelişim: Öğrencinin yaşına uygun motor becerileri. Ayrıca, e-okul sistemi üzerinden velilere, çocuklarının gelişim süreçlerini anlamalarına yardımcı olacak rehberlik ve somut öneriler sunulur.

    Karne görüşlerinde neler yazılmaz?

    Karne görüşlerinde yazılmaması gereken bazı konular şunlardır: 1. Olumsuz ve genel ifadeler: Öğrencinin motivasyonunu düşürebilecek olumsuz veya aşağılayıcı ifadeler kullanılmamalıdır. 2. Kişisel eleştiriler: Öğrencinin kişilik özellikleri veya aile hayatı hakkında eleştirel yorumlar yapılmamalıdır. 3. Özel bilgiler: Öğrencinin veya ailesinin özel hayatına dair bilgiler paylaşilmemelidir. Karne görüşleri, öğrencinin güçlü ve zayıf yönlerini objektif bir şekilde değerlendirmeli ve yapıcı öneriler sunmalıdır.

    1 sınıfta karne yerine ne verilecek?

    1. sınıf öğrencilerine karne yerine "gelişim raporu" verilecektir.

    Karne görüşlerinde neler yazılabilir?

    Karne görüşlerinde yazılabilecekler, öğrencinin akademik performansı, davranışları ve sosyal ilişkileri gibi çeşitli konuları kapsamalıdır. İşte bazı örnekler: Başarılı öğrenciler için: "Derslere aktif katılımı ve ödevlerini zamanında yapması takdire şayandır". "Öğrenme azmi ve çabası gerçekten övgüye değer, bu şekilde çalışmaya devam etmesi halinde çok iyi bir öğrenci olacağına eminim". "Derslere ilgisi ve öğrenme isteği yüksektir, bu ilgisini ve isteğini daha da artırarak gelecek dönemde başarılı bir öğrenci olması dileğiyle". Gelişim gösteren öğrenciler için: "Derslere katılımı ve ödevlerini zamanında yapma konusunda daha dikkatli olması gerekir, bu konuda daha fazla gayret göstermesi halinde başarılı olabileceğine inanıyorum". "Derslerde başarılı olabilmesi için daha fazla çaba göstermesi gerekir". Başarısız öğrenciler için: "Derslere daha fazla katılım göstermesi gerektiğini düşünüyorum, önümüzdeki dönem için yeni bir başlangıç yapabiliriz". "Karnenin sadece bir dönemi temsil ettiğini unutma, gelecek dönem için yeni hedefler belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için birlikte çalışabiliriz".

    1. sınıf karne nasıl çıkarılır?

    1. sınıf karnesini çıkarmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Okul sistemine giriş yapmak: Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://e-okul.meb.gov.tr/ sitesi üzerinden e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapılmalıdır. 2. Not işlemlerine erişmek: Sisteme giriş yaptıktan sonra, ilkokul-ortaokul kurum işlemleri kısmına girip, not işlemleri menüsünü seçmek gerekmektedir. 3. Ders notu girişini seçmek: Not işlemleri menüsünden ders notu girişini tıklamak gerekmektedir. 4. Yazıcı simgesini kullanmak: Üst kısımdaki yazıcı simgesine tıklayarak açılan sayfadan karne linkini seçmek gerekmektedir. 5. Sınıf ve şube bilgilerini girmek: İstenen sınıfı ve şubesini seçip "Tamam" butonuna tıklamak gerekmektedir. 6. Yazdırma işlemi: Açılan sayfada yazıcı simgesini tıklayıp yazdırma işlemini başlatmak gerekmektedir. Java denetimi uyarısı çıktığında "Run" butonuna tıklayarak izin verilmelidir.