Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Çayırova, İnönü ve Emek Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi hakkındaki bir haber sunumudur. Videoda İnönü ve Emek Mahallesi'ni Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Koca ile yapılan röportaj yer almaktadır.
- Videoda, 2012'den beri kentsel dönüşüme karşı çıkan mahalle sakinlerinin belediye meclisi kararını yargıya taşıdığı anlatılmaktadır. Koca, 2012'nin üçüncü ayında haber aldıklarını, belediye başkanına ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkanına başvurduklarını, ancak fikirlerinin alınmadığını belirtmektedir. İdare Mahkemesi'nde davanın altı ay içinde sonuçlanmasını beklediklerini ve bölgeye yapılması planlanan konutlarda kendilerinin yaşamasının mümkün olmadığını ifade etmektedir.
- 00:02Kentsel Dönüşüm Projesi ve Mahalle Sakinlerinin Tepkisi
- Çayırova, İnönü ve Emek Mahallesi kentsel dönüşüm projesi yarıya intikal etti.
- Kentsel dönüşüme karşı çıkan mahalle sakinleri, Çayırova Belediye Meclisi kararını yargıya taşıdı.
- İnönü ve Emek Mahallesi'ni Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Koca, 2012'den beri kentsel dönüşümün iptali için her türlü yola başvurduklarını belirtti.
- 00:34Mahalle Sakinlerinin Yargı Yolunu Denemesi
- Koca, 2012'nin 3. ayında kentsel dönüşüm haberini aldıklarını ve belediye başkanına 6 Mart'ta 667 direkt çevirdiklerini söyledi.
- İdare Mahkemesi'nde davanın altı ay içinde sonuçlanmasını beklediklerini ifade eden Koca, her duruşma için İzmit'e gitmek zorunda olduklarını belirtti.
- Mahalle sakinleri, fikirlerini ve görüşlerini almak istediklerini ancak şu ana kadar alınmadığını dile getirdi.
- 01:15Mahalle Sakinlerinin Endişeleri
- Bölgeye yapılması planlanan konutlarda kendilerinin yaşamasının mümkün olmadığını ifade eden Murat Koca, arsaları karşılığında üç kuruş para verip buralardan göndermek istediklerini söyledi.
- Mahalle sakinleri, burada oturduklarını ve hak sahibi olduklarını vurguladı.
- Asgari ücretle çalıştıkları için yeni binaların aidatını ödeyemeyeceklerini belirttiler.