Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Devlet Su İşleri Çarşamba Ovası Su ve Drenaj Başmühendisliğinde temizlik işlerinde çalışan işçi Ahmet Aydın'ın işten çıkarılmasına dair bir haber sunumudur. Videoda Hakediş Samsun İl Temsilcisi Ziya, Teşhis Sendikası Samsun Şube Başkanı Nakif Yılmaz ve diğer sendika temsilcileri yer almaktadır.
- Videoda, Ahmet Aydın'ın işten çıkarılmasına dair bir dilekçe ve suç duyurusu konusu ele alınmaktadır. Sendika temsilcileri, işten çıkarılma sürecinin disiplin kurallarına uygun olmadığını ve suç iddiasının ispatsız olduğunu belirtmektedir. İşten çıkarılan işçi Ahmet Aydın ise kendisinin herhangi bir suç işlemediğini ve dolandırıcılık iddiasının ispatlanması gerektiğini vurgulamaktadır.
- 00:02İşten Atılma İddiası
- Hakediş Samsun il temsilcisi Ziya'un, Devlet Su İşleri Çarşamba Ovası Su ve Drenaj Başmühendisliğinde temizlik işlerinde çalışan işçi Ahmet Aydın'ın, teşhis sendikası Samsun şube başkanı Nakif Yılmaz ve TES-İS işe bağlı işçilerin imzalarının olduğu bir dilekçenin ardından işten atıldığını iddia etti.
- İşçi Ahmet Aydın, işten çıkarılmasının sebebinin "bir ekmek daha nasıl kazandırırız?" sorusuna verilen cevap olduğunu belirtti.
- İşçi, taşeron olarak çalışan arkadaşının işten çıkarılmasına razı olmadığını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
- 00:38Sendika Desteği ve Tepki
- Evrakta TES-İS sendikası şube başkanı Akif Bey'in imzası var ve bu evrak DS bölge müdürlüğünden alındı.
- İşçi, hayatının boyunca ilk defa işten bir emekçi çıkarılırken sendika başkanının desteğini gördüğünü ve bunun için şaşkın olduğunu ifade etti.
- İşçi, suç duyurusunda bulunacaklarını ve arkadaşının dolandırıcılıkla suçlandığını, bunun ispatını istediklerini belirtti.
- 01:21İşten Çıkarma Süreci Hakkında Değerlendirme
- İşçi, her işten çıkarmak bu kadar basit olmamalı olduğunu ve disiplin disipline sevk edilmesi gerektiğini vurguladı.
- İşçi, çalışan işçi orada bir karar alınır, sendikalar olur ve sendikaların fikri alınır, sonra eğer işçi bir suç işlemişse işten çıkarılır şeklinde bir süreç olduğunu belirtti.
- İşçi, bu yaklaşım tarzını doğru bulmadığını ifade etti.
- 01:41İşçinin Tepkisi
- İşine son verilen temizlik işçisi Ahmet Aydın, "bundan dolayı konuşmuyorum" diyerek durumu açıkladı.
- İşçi, tarafların ve diğer arkadaşların yanlarına alıp kendisinin aracılığıyla işten çıkarmalarını sağladıklarını belirtti.
- İşçi, herhangi bir suçunun olmadığını, dolandırıcılık denilen kelimenin çok kavramlı olduğunu ve ispatı gerektiğini, ispatsız hiçbir şeyi kabul etmediğini söyledi.