• Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir öğrencinin bitirme projesi sunumunu içermektedir. Öğrenci, ivme ölçerlerin gürültü analizini yaptığı bir çalışmayı anlatmaktadır.
    • Sunumda, MP650 MC inver usta asquer haberleşme protokolü ile alınan verilerin C programlama dilinde nasıl işlendiği, MATLAB ile yapılan analizler ve Android uygulaması ile yapılan testler detaylı olarak anlatılmaktadır. Öğrenci, farklı örnekleme frekansları, açı değerleri ve filtre ayarları ile elde ettiği sonuçları göstermekte, gürültülerin Gauss dağında olduğunu ve standart sapmaların nasıl değiştiğini açıklamaktadır. Ayrıca, Bluetooth ve kablolu ölçümler arasındaki korelasyon eksikliği ve farklı ölçüm pozisyonlarındaki gürültü değişimleri de sunumun önemli bölümleridir.
    00:43Bitirme Projesi Tanıtımı
    • Konuşmacı, bitirme projesinde gürültü sebeplerini nasıl değiştirdiğini, koruma alanlarını ve nasıl üretildiğini anlattığını belirtiyor.
    • Brüt analizler için Irochim ve MP6050 MC inver usta haberleşme protokolü ile veri alma uygulamaları yaptığını ifade ediyor.
    • Üç eksenli verileri alırken kütüphane kullanmadan register değerlerini kopyaladığını ve bilgisayara metin dosyası halinde kaydetmek için C için arayüz yaptığını belirtiyor.
    01:42Veri İşleme ve Analiz
    • Bilgisayardan kaydedilen verileri MATLAB ile işlemeye başladığını ve örnek frekansı 1-360 arası değiştirerek standart sapmadaki gürültüleri hesapladığını anlatıyor.
    • Gürültülerin Gauss dağılımında olduğunu ve istokramlarını standart sapmalık Gauss formu ile gösterdiğini belirtiyor.
    • Android cihazları için analizler yaparak 64 dereceden 90 dereceye beşer derece artırmalarla ölçüm yaptığını ve Bluetooth ile kablolu analizler arasında korelasyon bulunamadığını ifade ediyor.
    03:53Filtreleme ve Ölçüm Sonuçları
    • 400 derece filtre ile sadece standart sapmaları azaltabildiğini ancak izolasyon elde edemediğini belirtiyor.
    • Bant eğitimi yaparak 0 derece 90 dereceye beşer derece arttırarak veri aldığını ve herhangi bir korelasyon bulunamadığını, ancak 260 Hz'de Android cihazlarının verilerinin ortalamalarının üst üste geldiğini ifade ediyor.
    • Hem ivme hem de kontrate'e bağlı menz ölçerleri gürültü analizleri yaptığını, C programı, MATLAB ve diğer araçlarla analizler yaptığını belirtiyor.
    04:41Veri Sorunları ve Çözümleri
    • Kod yazarken gelen verilerin 8800 değerinde olduğunu ve bunları kaydırmak gerektiğini belirtiyor.
    • 16 değişken aldığını ve ilk başta unsigned ntg kullandığını, işaret sayısı için eğim bağlı olması gerektiğini ifade ediyor.
    • Ölçerlerin konunun değiştiği çevreye bağlı olarak ivme değerlerini artıramadığını ve Z ekseni değerlerinin yer çekimi nedeniyle en yüksek çıktığını açıklıyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor