Urfa'ya ait bakır siniler çeşitli türlerde olup, genellikle dövme çekiç tekniğiyle işlenmiştir. İşte bazı örnekler: 1. Yemek Sinisi: Çapı 60-90 cm arasında değişir, aile fertlerinin yemek sofrasında kullanılır. 2. Divan Sinisi: Çapı 110 cm, misafir sofralarında tercih edilir. 3. Bekmez Sinisi: Çapı 100-110 cm, yüksek dik kenarlı ve dört kulpludur, "gün pekmezi" yapımında kullanılır. 4. Kaburgalı Sini: Değişik boyları vardır, kenar kısmı "kaburgalı" tabir edilen dövme süslemelidir. 5. Mangal Sinisi: Çapı 60-70 cm, kül ve ateşin halıya düşmesini engellemek amacıyla mangalın alt kısmına yerleştirilir. 6. Kadayıf Sinisi: Kadayıf pişirmede kullanılan özel bir sini.