• Buradasın

    Hesaplar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yıllara Yaygın İnşaatta hangi hesaplar kullanılır?

    Yıllara yaygın inşaatta kullanılan hesaplar şunlardır: 1. 170-178 Yıllara Yaygın İnşaat ve Onarım Maliyetleri: İşletmenin üstlendiği inşaat ve onarım işlerinin maliyetlerinin izlendiği hesaplar. 2. 350-357 Yıllara Yaygın İnşaat ve Onarım Hakediş Bedelleri: Tamamlanan işler için düzenlenen hakediş bedellerinin izlendiği hesaplar. 3. 740 Hizmet Üretim Maliyeti: İnşaat ve onarım işleriyle ilgili tüm üretim maliyetlerinin toplandığı hesap. 4. 741 Hizmet Üretim Maliyeti Yansıtma Hesabı: Maliyetlerin ilgili hesaplara yansıtılması için kullanılan hesap. 5. 295 Peşin Ödenen Vergiler ve Fonlar: Yıllara yaygın inşaat işlerinde peşin ödenen vergi ve fonların izlendiği hesap.

    Atıt 540 ve 541 ne zaman yapılacak?

    540 ve 541 numaralı hesaplar için yapılacak işlemler şu şekildedir: - 540 Yasal Yedekler Hesabı: Türk Ticaret Kanunu ve diğer yasal düzenlemeler gereği anonim şirketlerin yıllık net kârlarından belirli oranlarda yedek akçe ayırmalarını kapsar. - 541 Statü Yedekleri Hesabı: Bu hesap hakkında belgelerde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Enflasyon düzeltmesi ise 30 Haziran 2024 tarihinde yapılacaktır.

    Yol ücreti hangi hesapta izlenir?

    Yol ücreti, muhasebe sisteminde genellikle iki farklı hesapta izlenir: 1. 770 Genel Yönetim Giderleri Hesabı: Yol ücretleri, yönetim kadrosunda çalışan personelin yaptığı seyahatler veya genel yönetimle ilgili seyahatler için harcanıyorsa bu hesapta izlenir. 2. 740 Hizmet Üretim Maliyeti Hesabı: Yol ücretleri, üretimle doğrudan ilişkili olan personelin (teknik elemanlar, saha çalışanları) seyahatleri ile ilgili ise bu hesapta izlenebilir. Ayrıca, 135 Personel Avansları Hesabı da yol ücretlerinin önceden personel avansı olarak ödenmesi durumunda kullanılabilir.

    Enflasyon düzeltmesine tabi olmayan hesaplar nasıl muhasebeleştirilir?

    Enflasyon düzeltmesine tabi olmayan hesaplar, parasal hesaplar olarak adlandırılır ve bu hesaplar mevcut değerleri üzerinden muhasebeleştirilir. Parasal hesaplara örnek olarak nakit ve nakit benzerleri, ticari alacaklar, finansal yatırımlar, banka kredileri, ticari borçlar ve ihraç edilen menkul kıymetler gösterilebilir.

    600 101 hesap nedir?

    600 ve 101 hesap kodları, muhasebede farklı anlamlara gelmektedir: 1. 600 Hesabı: Bu hesap, yurt içi satışlar için kullanılır ve %0, %1, %10, %20 KDV oranlarına göre alt hesaplarla birlikte izlenir. 2. 101 Alınan Çekler Hesabı: Bu hesap, firmalar tarafından yapılan satışlar karşılığında alınan çeklerin izlenmesi için kullanılır.

    691 hesap nedir?

    691 hesap, dönem karı vergi ve diğer yasal yükümlülük karşılıkları hesabı olarak adlandırılır. Bu hesap, kurumlar vergisi yükümlüsü olan işletmelerin dönem karı üzerinden hesapladıkları vergi ve diğer yasal yükümlülükler için karşılık ayırarak dönem karını netleştirdikleri hesaptır. İşleyişi: - İlgili mevzuat hükümlerine göre hesaplanan vergi ve yasal yükümlülükler bu hesabın borcuna kaydedilir. - 370 dönem karı vergi ve diğer yasal yükümlülük karşılıkları hesabına alacak olarak aktarılır. - 590 dönem karı veya zararı hesabıyla birlikte kapatılarak 692 dönem net karı veya zararı hesabına devredilir.

    Genel mizanda 120 hesap nedir?

    Genel mizanda 120 hesap, "Alıcılar Hesabı" olarak adlandırılır. Bu hesap, işletmenin faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet satışlarından dolayı senetsiz alacakların ve finansal kiralamalardan doğan senetsiz alacakların takip edildiği hesaptır.

    Bilançoda hangi hesaplar yer almaz örnek?

    Bilançoda yer almayan bazı hesap örnekleri şunlardır: 1. Potansiyel zararlar veya kazançlar: Bilanço sadece gerçekleşmiş zararları ve kazançları yansıtır, potansiyel olanlar yer almaz. 2. Gelecekteki satışlar: Sadece gerçekleşmiş satışlar bilançoda yer alır, gelecekteki olası satışlar yer almaz. 3. Özel amaçlar için kullanılan hesaplar: Yönetim tarafından kullanılan bazı özel hesaplar bilançoda yer almaz. 4. İşletmenin yasal yükümlülükleri: Vergi yükümlülükleri gibi yasal yükümlülükler bilançoda yer almaz. 5. Gelir tablosu hesapları: Gelir ve gider hareketlerinin izlendiği sonuç hesapları bilançoda yer almaz.

    Gelirlerden tecilli ve tehirli alacaklar hesabı işleyişi nedir?

    Gelirlerden tecilli ve tehirli alacaklar hesabı işleyişi şu şekildedir: 1. Hesaba Kayıt: Mevzuatı gereğince, gelirlerden alacaklar veya gelirlerden takipli alacaklar hesabında kayıtlı tutarlardan, içinde bulunulan faaliyet dönemi sonunu geçmeyen bir süre ile tecil veya tehir edilen tutarlar bu hesaba borç kaydedilir. 2. Tahakkuk Faizi: Bu hesaba kayıtlı alacaklar için tahakkuk ettirilen tecil faizi tutarı da bu hesaba borç, gelirler hesabına alacak kaydedilir. 3. Tahsilat: Tecil edilen tutarlardan nakden veya mahsuben yapılan tahsilatlar bir taraftan bu hesaba alacak, ilgili hesaplara borç; diğer taraftan bütçe gelirleri hesabına alacak, gelir yansıtma hesabına borç kaydedilir. 4. Dönem Sonu: Duran varlıklar ana hesap grubunda yer alan gelirlerden tecilli ve tehirli alacaklar hesabında kayıtlı tutarlardan, dönem sonlarında tecil süresi bir yılın altına inenler bu hesaba aktarılır.

    Gümüş katılma hesabı faiz getirir mi?

    Gümüş katılma hesabı faiz getirmez, çünkü bu tür hesaplar vadesiz mevduat hesabı olarak açılır ve faiz işletilmez.

    Defter-i kebirde büyüklük sınırı var mı?

    Defter-i kebirde büyüklük sınırı yoktur, çünkü bu defter, yevmiye defterine kaydedilen işlemlerin hesaplara düzenli bir şekilde dağıtılması ve toplanması için kullanılır.

    Sermaye artırımı 336 hesapta izlenir mi?

    Sermaye artırımı 336 hesapta izlenmez. 336 hesap, ticari bir olaydan ortaya çıkan ve diğer borçlar hesap grubundaki hesapların kapsamına girmeyen çeşitli borçların izlendiği hesaptır.

    Alt hesap hangi hesaplardan oluşur?

    Alt hesap, ana hesapları oluşturan ve daha detaylı muhasebe kayıtlarını sağlayan hesaplardan oluşur. Alt hesaplar genellikle iki seviyede yer alır: 1. Birinci seviye alt hesaplar: Ana hesapların doğrudan altında bulunur ve daha spesifik hesapları ifade eder. 2. İkinci seviye alt hesaplar: Birinci seviye alt hesapların altında açılabilir ve daha fazla detay sağlar. Bu hesaplar, işletmenin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterebilir ve muhasebe kodlaması ile tanımlanır.

    Travian'da kaç hesap var?

    Travian'da her oyuncunun sadece bir hesabı bulunmaktadır.

    On Plus hafta sonu faiz işler mi?

    ON Plus hesabı hafta sonu faiz işler, çünkü hesap valörlü olarak açılır ve takip eden ilk iş gününde faiz hesaplamasına dahil olur.

    Enflasyon düzeltme sonucu oluşan zarar hangi hesapta izlenir?

    Enflasyon düzeltme sonucu oluşan zarar, 698 - Enflasyon Düzeltme Hesabı'nda izlenir.

    Şahıs şirketleri hangi hesapları tutar?

    Şahıs şirketleri, ticari hesap olarak adlandırılan özel bir hesap türü tutar. Şahıs şirketlerinde tutulabilecek diğer hesap türleri şunlardır: Vergi hesabı: Vergi ödemelerini ve beyannameleri takip etmek için kullanılır. Personel hesabı: Çalışanlara yapılan maaş, prim ve diğer ödemeleri kaydetmek için kullanılır. Fatura ve gider hesabı: İşletmeye ait fatura ve diğer giderleri izlemek için kullanılır.

    601 ve 602 hesaplar nelerdir?

    601 ve 602 hesaplar, Tek Düzen Hesap Planı'nda yer alan gelir tablosu hesaplarıdır. - 601 Hesabı: Yurtdışına yapılan satışların (ihracatın) brüt satış tutarını gösteren "Yurtdışı Satışlar" hesabıdır. - 602 Hesabı: Devlet tarafından verilen sübvansiyonlar ve satıştaki vade farkları gibi işletmenin faaliyet hasılatındaki diğer gelirleri izleyen "Diğer Gelirler" hesabıdır.

    İnşaat firmasında hangi hesaplar kullanılır?

    İnşaat firmalarında kullanılan bazı önemli hesaplar şunlardır: 1. 740. Hizmet Üretim Maliyeti Hesabı: Yıllara yaygın inşaat ve onarım işleri ile ilgili dönem içerisinde yapılan giderleri takip eder. 2. 170. Yıllara Sari İnşaat ve Onarım Maliyetleri Hesabı: İşletmenin üstlendiği inşaat ve onarım işlerinin maliyetlerini kaydeder. 3. 350. Yıllara Sari İnşaat ve Onarım İşleri Hakedişleri Hesabı: Tamamlanan işler için düzenlenen hakediş bedellerini izler. 4. Yeşil Defter: Hakedişe esas metrajların kaydedildiği defterdir. 5. Ataşman Defteri: İnşaat esnasında esas projede olmayan işlerin şekil ve boyutlarını gösteren defterdir. Ayrıca, Excel gibi yazılımlar da inşaat maliyeti hesaplamaları için yaygın olarak kullanılır.

    Yansıtılan gelir hangi hesapta izlenir?

    Yansıtılan gelir, gelir yansıtma hesabı olarak adlandırılan hesapta izlenir.