Türk kültüründe yaygın olarak tercih edilen ve beğenilen bazı bıyık şekilleri: Kaytan Bıyık: Alttan çok az kırpılan, üstten derin olarak alınan ve ağız kenarlarından aşağı doğru sarkık olan. Pala Bıyık: Dudak üstünde olduğu gibi, sağa ve sola gür bir şekilde tıraş edilerek şekillendirilir. Burma Bıyık: Pala bıyıktan daha ince, kendi halinde bırakılan ve parmak uçları ile burulan. Pos Bıyık: Kendi başına bırakılan, alttan parmak uçları ile alt dudağı örtmeyecek biçimde toplanıp burulmadan bırakılan. Bektaşi Bıyığı: Pos bıyığa benzemekle birlikte alttan toplanmayan, üst dudak üzerine dökülen, hatta ağıza kadar uzatılan. Ayrıca, Moğol Bıyık da Türk bıyığı olarak kabul edilir; bu modelde uçlar sağ ve sol dudak bitimlerinden çeneye doğru sarkar, altları boşaltılmadan tıraş edilir. En iyi bıyık şekli, kişisel zevk ve yüz şekline göre değişiklik gösterir.