Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk kültüründe yaygın olarak tercih edilen ve beğenilen bazı bıyık şekilleri:
- Kaytan Bıyık: Alttan çok az kırpılan, üstten derin olarak alınan ve ağız kenarlarından aşağı doğru sarkık olan 2.
- Pala Bıyık: Dudak üstünde olduğu gibi, sağa ve sola gür bir şekilde tıraş edilerek şekillendirilir 12.
- Burma Bıyık: Pala bıyıktan daha ince, kendi halinde bırakılan ve parmak uçları ile burulan 2.
- Pos Bıyık: Kendi başına bırakılan, alttan parmak uçları ile alt dudağı örtmeyecek biçimde toplanıp burulmadan bırakılan 2.
- Bektaşi Bıyığı: Pos bıyığa benzemekle birlikte alttan toplanmayan, üst dudak üzerine dökülen, hatta ağıza kadar uzatılan 2.
Ayrıca, Moğol Bıyık da Türk bıyığı olarak kabul edilir; bu modelde uçlar sağ ve sol dudak bitimlerinden çeneye doğru sarkar, altları boşaltılmadan tıraş edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: