Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk bıyığı, genellikle belirli şekillere göre sınıflandırılır:
- Kaytan Bıyık: Alttan çok az kırpılan, üstten derin olarak alınan ve ağız kenarlarından aşağı doğru sarkık olan 12.
- Pala Bıyık: Alt dudak kenarından kırpılan, ama üstten hiç alınmayıp alabildiğine uzatılan ve iyice burularak oluşturulan 12.
- Burma Bıyık: Pala bıyıktan daha ince, kendi halinde bırakılan ve parmak uçları ile burulan 12.
- Pos Bıyık: Kendi başına bırakılan, alttan parmak uçları ile alt dudağı örtmeyecek biçimde toplanıp burulmadan bırakılan 12.
- Bektaşi Bıyığı: Pos bıyığa benzemekle birlikte alttan toplanmayan, üst dudak üzerine dökülen, hatta ağıza kadar uzatılan 12.
Ayrıca, ülkücü bıyığı olarak bilinen ve hilal şeklinde kıvrılan kalın ve gür bıyık modelleri de Türk bıyığı olarak kabul edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: