Azerbaycan'da herhangi bir yemeğin yasak olduğuna dair doğrudan bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, dünya genelinde bazı ülkelerde belirli yiyeceklerin yasak olduğu bilinmektedir: Fugu balığı: Japonya'da özel yöntemlerle hazırlanıp pişirilmediği sürece Avrupa Birliği ülkelerinde yasaktır, çünkü ölümcül etkiye sahip bir zehir içerir. Çiftlik somonu: Avustralya ve Yeni Zelanda'da, çevreye ve insan sağlığına zararlı antibiyotik ve ilaçlar kullanıldığı için yasaklanmıştır. Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri: Amerika Birleşik Devletleri'nin 22 eyaletinde, salmonella ve diğer bakterileri barındırabileceği düşüncesiyle yasaklanmıştır. Kaz ciğeri: Avrupa'nın bazı ülkeleri, İsrail ve Arjantin başta olmak üzere 14 ülkede, hayvanlara yapılan zalimce yöntemler nedeniyle yasaklanmıştır. Azerbaycan mutfağında ise genel olarak sağlıklı ve doğal malzemeler kullanılır ve çeşitli yemek türleri bulunur.