• Buradasın

    AÖF

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    AÖF giriş e-devlet nasıl yapılır?

    AÖF giriş işlemlerini e-Devlet üzerinden yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. E-Devlet portalına giriş yapın. 2. Kayıt olun. 3. Kimlik doğrulama. 4. Şifre oluşturun. 5. Hesap aktivasyonu. Daha sonra, e-Devlet hesabınızla AÖF sistemine giriş yaparak ders kayıtları, sınav sonuçları ve not ortalaması gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

    ATA AÖF GİS nasıl giriş yapılır?

    ATA AÖF GİS'e giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. gis.atauni.edu.tr adresine gidin ve "Sisteme Giriş" seçeneğini tıklayın. 2. TC kimlik numarası ve ATA AÖF şifresi ile birlikte ATA GİS girişini yapın. 3. Şifrenizi unuttuysanız, sistem üzerindeki "Şifremi Unuttum" sekmesini kullanarak yeni bir şifre talep edebilirsiniz.

    AÖF yaban hayatı bölümü var mı?

    Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) yaban hayatı bölümü bulunmamaktadır. Ancak, 2 yıllık ön lisans programı olarak Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü mevcuttur.

    AÖF Türk Dili 5-8 üniteler hangi konular?

    AÖF Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde 5-8. üniteler şu konuları içermektedir: 5. Ünite: XVI. Yüzyıl Türk Edebiyatı, II. Abdülhamit Dönemi Türk Edebiyatı, Türk Halk Şiiri, XI-XIII. Yüzyıllar Türk Dili. 6. Ünite: XVII. Yüzyıl Türk Edebiyatı, Türk Edebiyatının Mitolojik Kaynakları, XIV-XV. Yüzyıllar Türk Dili, Çağdaş Türk Yazı Dilleri II. 7. Ünite: XVIII. Yüzyıl Türk Edebiyatı, Cumhuriyet Dönemi Türk Şiiri, Çağdaş Türk Edebiyatları I, Cumhuriyet Dönemi Türk Nesri. 8. Ünite: XIX. Yüzyıl Türk Edebiyatı, Çağdaş Türk Romanı, Çağdaş Türk Edebiyatları II, Eski Türk Edebiyatının Kaynaklarından Şair Tezkireleri.

    AÖF bilgisayar programcılığı sınavları nasıl oluyor?

    AÖF Bilgisayar Programcılığı sınavlarının uygulama şekli şu şekildedir: 1. Ara (Vize) Sınavları: Online (çevrimiçi) olarak internet üzerinden yapılır. 2. Yarıyıl Sonu (Final) Sınavları: Öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak, belirlenecek sınav merkezlerinde hafta sonlarında yüz yüze oturumlar şeklinde gerçekleştirilir. 3. Bütünleme Sınavı: Eğitim-öğretim yılı sonunda, FF harf notu alarak mezuniyeti için en fazla üç dersi kalan öğrencilere yapılır. Sınavlarda her ders için 20 soru sorulur ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilir.

    AÖF önlisans 2 yılda biter mi?

    Açıköğretim Fakültesi (AÖF) önlisans programları, normal şartlarda 4 yılda tamamlanır. Dolayısıyla, 2 yılda mezun olmak mümkün olabilir ancak bu, öğrencinin derslerine düzenli olarak devam etmesi ve başarılı olmasına bağlıdır.

    AÖF 2 yıllık işletme okunur mu?

    Evet, AÖF'de 2 yıllık işletme bölümü okunabilir. İşletme Yönetimi Önlisans Programı, Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer alan 2 yıllık bir önlisans programıdır.

    Anıttepe'de hangi AÖF var?

    Anıttepe'de bulunan AÖF bürosu, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne aittir ve adresi Anıttepe Mahallesi Kubilay Sokak Kutlay Apartmanı No:18/9 06570 Çankaya Ankara'dır.

    AÖF akademik takvimde yaz okulu var mı?

    Evet, AÖF akademik takviminde yaz okulu bulunmaktadır. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için belirlenen yaz okulu tarihleri 30 Haziran - 16 Ağustos 2025 olarak açıklanmıştır.

    Ata AÖF haber toplama ve yazma teknikleri dersinde hangi konular var?

    ATA AÖF Haber Toplama ve Yazma Teknikleri dersinde aşağıdaki konular işlenmektedir: 1. Haber Yazma Süreci: Düşünme ve odak noktası bulma, bilgi toplama, haber metni yazma ve denetim. 2. Haber Yazma Teknikleri: Ters piramit, düz piramit, dörtgen veya kare tekniği, serbest yazım ve konuşma diliyle yazım teknikleri. 3. Röportaj ve Söylev Teknikleri. 4. Haber Türleri: Farklı haber türlerine göre yazma teknikleri. 5. Haberde Etik ve Yasal Konular: Tarafsızlık, kaynak gösterme ve haberin doğrulanması.

    AÖF'de uyarı alınca ne olur?

    AÖF'de uyarı almak, öğrencinin bir dönem sonunda Genel Not Ortalamasını (GNO) 2,00'ın altında tutması durumunda gerçekleşir. Uyarı alındığında yaşanan süreçler: 1. Ders Tekrarı: Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrenci, bir sonraki dönemin sonundaki GNO'sunu en az 2,00 yapmak zorundadır. 2. Mezuniyet: GNO 2,00'ın üzerine çıkarıldığında, uyarı kalkar ve öğrenci mezun olabilir.

    Toplumsal eşitsizlik nedir AÖF?

    Toplumsal eşitsizlik, AÖF derslerinde şu şekilde tanımlanmaktadır: güç, zenginlik ve gelir gibi kaynaklar ile fırsatlar (sağlık, eğitim, istihdam vb.) arasında sosyal sınıf, cinsiyet, etnik köken ve yaş gibi değişkenlerin eşitsiz dağılımını ifade eden bir olgudur. Bu durum, bazı insanların diğer insanlardan daha fazla fırsata sahip olduğu ve bu dağılımın adil olmadığı durumlarda ortaya çıkar.

    AÖF grafik tasarım bölümü var mı?

    Evet, AÖF bünyesinde grafik tasarım bölümü bulunmaktadır.

    AÖF genel işletme kaç ders?

    AÖF genel işletme bölümünde her dönemde 7 ders görülmektedir.

    AÖF'de canlı derse katılım zorunlu mu?

    AÖF'de canlı derse katılım zorunlu değildir.

    AÖF dönem ortalaması 1.44 ne olur?

    AÖF dönem ortalamasının 1.44 olması, FF (başarısız) harf notuna karşılık gelir.

    AÖF yardımcı kaynaklar nereden alınır?

    AÖF yardımcı kaynaklarını aşağıdaki yerlerden temin edebilirsiniz: 1. Anadolu Üniversitesi Resmi Web Sitesi: AÖF'nin resmi web sitesi üzerinden ders kitapları ve diğer öğrenme malzemelerine çevrimiçi olarak erişebilirsiniz. 2. AÖF Büroları: Kayıt yaptırdığınız AÖF bürolarına giderek ders kitaplarını ücretsiz olarak alabilirsiniz. 3. Kitap Satış Siteleri: https://kitapsatis.anadolu.edu.tr adresi üzerinden basılı kitapları sipariş edebilirsiniz. 4. Online Eğitim Platformları: aofsorular.net gibi platformlarda AÖF sınavlarına hazırlık kitapları, çıkmış sorular ve çözümlerine ulaşabilirsiniz. 5. Kütüphaneler ve Eğitim Merkezleri: Yerel kütüphaneler ve eğitim merkezlerinde çıkmış sorular ve diğer yardımcı materyaller bulunabilir.

    Önlisans kaydım silindi AÖF önlisans seçtim askerlik tecil olur mu?

    Önlisans kaydınız silindikten sonra AÖF önlisans programına kayıt olmanız durumunda askerlik tecili yapılabilir. Bunun için, örgün öğretimdeki kaydınızın silindiğini gösteren belge ile askerlik şubesinden alacağınız “Askerlikle İlişiksiz” belgesini bir dilekçe eşliğinde AÖF bürolarına teslim etmeniz gerekmektedir. Bu işlem sonrasında AÖF tarafından askerlik teciliniz otomatik olarak yapılacaktır.

    AÖF web tabanlı kodlama dersleri nelerdir?

    AÖF Web Tabanlı Kodlama Dersleri şunlardır: 1. 1. Yarıyıl Dersleri: - Temel Bilgi Teknolojileri 1 - Programlama Temelleri - Web Tasarımının Temelleri - Yabancı Dil 1 - Web Okuryazarlığı 2. 2. Yarıyıl Dersleri: - Temel Bilgi Teknolojileri 2 - Türk Dili 2 - Veri Tabanı Yönetim Sistemleri - Web Editörü - Yabancı Dil 2 3. 3. Yarıyıl Dersleri: - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 - Çalışma İlişkileri ve Etik - Görsel Programlama 1 - Grafik Tasarımı - İnternet Programcılığı 1 - Nesne Tabanlı Programlama 1 4. 4. Yarıyıl Dersleri: - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 - Görsel Programlama 2 - İçerik Yönetim Sistemi - İnternet Programcılığı 2 - Nesne Tabanlı Programlama 2

    Ata aöf mezunlar diploma ne zaman verilecek?

    Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA-AÖF) mezunlarının diplomaları, 30 Ocak 2025 tarihinden sonra dijital (elektronik) olarak düzenlenecektir. Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçlarının açıklanmasından sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunların bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilecektir.