Buradasın
Zeytinyağında hangi aşamalar soğuk sıkım?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağında soğuk sıkım aşamaları şunlardır:
- Zeytinlerin Toplanması: Genellikle erken hasat döneminde (Ekim-Kasım aylarında) olgunlaşmadan toplanır 12.
- Temizleme ve Ayıklama: Yaprak, taş ve toprak gibi yabancı maddelerden arındırılır 12.
- Ezme ve Yoğurma (Malaksasyon): Zeytinler kırıcı veya değirmen sistemleriyle ezilerek hamur haline getirilir ve düşük sıcaklıkta (27°C altı) yoğrulur 12.
- Yağın Ayrıştırılması: Santrifüj veya presleme yöntemiyle yağ, su ve posadan ayrılır 12.
- Filtrasyon ve Depolama: Yağ, tortulardan arındırılarak paslanmaz çelik tanklarda saklanır, ışık ve ısıdan uzak tutulur 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: