Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytin kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Bütün malzemeler küçük bir tavaya alınır 1.
- 3-4 dakika, zeytinler şişene kadar kavrulur 1.
- Servis edilir 1.
Ayrıca, kızarmış zeytin yapmak için şu malzemeler de kullanılabilir:
- 10 adet yeşil zeytin (çekirdeği alınmış) 3;
- 1 yumurta 3;
- 1 küçük boy kase un 3;
- 1 küçük boy kase panko 3;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 3;
- 1 çay kaşığı toz sarımsak 3;
- yarım su bardağı sıvı yağ (kızartma için) 3.
Kızarmış zeytin yapmak için şu adımlar izlenebilir:
- Çekirdeği alınmış yeşil zeytinler, un, toz biber ve toz sarımsak karışımına bulanıp çırpılmış yumurtaya ve pankoya bulanır 3.
- Hazırlanan zeytin taneleri kızgın sıvı yağına atılır ve dışı çıtır çıtır olduğunda alınır 3.
Zeytin kızartması yaparken güvenlik önlemlerine dikkat edilmeli ve yangın söndürme ekipmanları hazır bulundurulmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: