• Buradasın

    Zeytin kızartması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with a bubbling pot of golden-fried olives, dusted with flour and spices, resting on a wooden table beside a bowl of fresh green and black olives.
    Zeytin kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 kase zeytin 1;
    • 1 tutam kekik 1;
    • 1 tutam pul biber 1;
    • 2 yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvı yağ 1.
    Yapılışı:
    1. Bütün malzemeler küçük bir tavaya alınır 1.
    2. 3-4 dakika, zeytinler şişene kadar kavrulur 1.
    3. Servis edilir 1.
    Ayrıca, kızarmış zeytin yapmak için şu malzemeler de kullanılabilir:
    • 10 adet yeşil zeytin (çekirdeği alınmış) 3;
    • 1 yumurta 3;
    • 1 küçük boy kase un 3;
    • 1 küçük boy kase panko 3;
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 3;
    • 1 çay kaşığı toz sarımsak 3;
    • yarım su bardağı sıvı yağ (kızartma için) 3.
    Kızarmış zeytin yapmak için şu adımlar izlenebilir:
    1. Çekirdeği alınmış yeşil zeytinler, un, toz biber ve toz sarımsak karışımına bulanıp çırpılmış yumurtaya ve pankoya bulanır 3.
    2. Hazırlanan zeytin taneleri kızgın sıvı yağına atılır ve dışı çıtır çıtır olduğunda alınır 3.
    Kızarmış zeytin tarifi ve yapım aşamaları, yemek.com ve tiktok.com gibi sitelerde de mevcuttur 34.
    Zeytin kızartması yaparken güvenlik önlemlerine dikkat edilmeli ve yangın söndürme ekipmanları hazır bulundurulmalıdır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zeytin kızartma hangi yağda yapılır?

    Zeytin kızartma işlemi ayçiçek yağı veya zeytinyağı kullanılarak yapılabilir.

    Zeytinlerin temizlenmesi nasıl yapılır?

    Zeytinlerin temizlenmesi için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Küflenmiş Zeytinler İçin: Küflenmiş salamura suyundan çıkarılarak bol su ile yıkanır. Görünür küf ve lekeler temizlenir. Zeytinler, sirke, tuz ve limon tuzu içeren yeni bir salamura suyunda bekletilir. Birkaç saat suda bekletilir. Temiz su ile durulanır ve kağıt havlu veya bez ile kurulanır. 2. Genel Temizlik İçin: Seçilen zeytinler bol su ile iyice yıkanır. Üzerindeki toz ve kirden arındırılır. Zeytinlerin temizliğinde kullanılan malzemeler arasında boş ve geniş bir kap, sirke, tuz, limon tuzu ve saf su bulunur. Küflenmiş zeytinlerin tüketilmeden önce kokusuna ve görünüşüne dikkat edilerek sağlıklı olduğundan emin olunmalıdır.