Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytin İskelesi, natürel sızma, organik sızma ve natürel birinci gibi çeşitli zeytinyağı türleri sunmaktadır 12.
- Natürel sızma zeytinyağı, yüksek asit oranı ve düşük işlenme ile öne çıkar 2. Genizde hafif bir yanma ve ağızda hafif bir acılık hissettirir, bu da içinde doğal olarak bulunan ve insan sağlığı için faydalı olan polifenol bileşiklerden kaynaklanır 4.
- Organik sızma zeytinyağı, zirai ilaç ve kimyasal gübre kullanılmadan üretilen zeytinlerden elde edilir 3.
Zeytin İskelesi'nin kullandığı zeytinlerin hasat dönemi, zeytin meyvesinin toplanma şekli ve süreci, modern sıkım sistemi, muhafaza şartları ve zeytinyağının organoleptik özellikleri (tat, koku, görünüş vb.) gibi faktörler, zeytinyağının kalitesini belirler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: