Safran olmadığında zerde yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 çay bardağı pirinç - 6 su bardağı su - 1,5 su bardağı toz şeker - 1 çay kaşığı zerdeçal (safran yerine) - 1 yemek kaşığı kuşüzümü - 1 yemek kaşığı gülsuyu - 3 yemek kaşığı nişasta Hazırlanışı: 1. Pirinci suda, iyice helmelenene kadar pişirin. 2. Zerdeçalı 1/2 su bardağı suda eritip, kaynayan suya ekleyin. 3. Nişastayı 1 çay fincanı suda çözün, karışımı pişen pirinçlerin üzerine ekleyerek karıştırın. 4. Şekeri ekleyip beş dakika daha kaynatın. 5. En son gülsuyunu ilave edip ocağı kapatın. 6. Kaselere pay edin, üstünü kuşüzümüyle süsleyerek servis yapın.