Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- yarım su bardağı pirinç 3;
- 6 su bardağı su 3;
- 1,5 su bardağı toz şeker 3;
- 2 yemek kaşığı nişasta 3;
- 1 tutam safran 3;
- 1 çay kaşığı zerdeçal 3;
- yarım çay bardağı gül suyu 3;
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 3;
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 3.
Hazırlanışı:
- Safranı bir gece önceden gül suyunun içerisinde demleyin 3.
- Pirinçleri bütün nişastası akana kadar iyice yıkayın 3.
- Pirinci su ve şeker ile beraber bir tencereye alın ve pişirin 3.
- Nişastayı 1 çay fincanı suda çözdürün, pişen pirinçlerin üzerine dökün ve karıştırın 3.
- En son zerdeçal ve gül suyunda bekletilen safranı da ekleyip karıştırın 3.
- 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatın 3.
- Kaselere alıp soğutun 3.
- Soğuduktan sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz 3.
Safran ve zerdeçal küçük miktarlarda antioksidan özellikler sunabilir, ancak tatlıdaki şeker miktarı nedeniyle sağlık yararı sınırlıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: