Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Safran olmadığında zerde yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı pirinç 1
- 6 su bardağı su 1
- 1,5 su bardağı toz şeker 1
- 1 çay kaşığı zerdeçal (safran yerine) 4
- 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1
- 1 yemek kaşığı gülsuyu 1
- 3 yemek kaşığı nişasta 2
Hazırlanışı:
- Pirinci suda, iyice helmelenene kadar pişirin 1.
- Zerdeçalı 1/2 su bardağı suda eritip, kaynayan suya ekleyin 1.
- Nişastayı 1 çay fincanı suda çözün, karışımı pişen pirinçlerin üzerine ekleyerek karıştırın 2.
- Şekeri ekleyip beş dakika daha kaynatın 1.
- En son gülsuyunu ilave edip ocağı kapatın 1.
- Kaselere pay edin, üstünü kuşüzümüyle süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: