Buradasın
Zencefilli limonlu sumaklı su nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zencefilli, limonlu ve sumaklı su tarifi bulunamadı. Ancak, zencefil ve limon içeren bazı içecek tarifleri şu şekildedir:
- Zencefilli limon kürü 3. Bir su bardağı kaynamış suya bir çay kaşığı zencefil tozu ve bir tatlı kaşığı limon suyu eklenir, isteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı bal ilave edilebilir 3. Sıcak veya ılıdıktan sonra tüketilebilir 3.
- Zencefilli limonlu su 5. Bir tencereye iki su bardağı su konarak kaynatılır, içine bir-iki cm taze zencefil eklenerek beş-on dakika kısık ateşte demlenmesi sağlanır 5. Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak bir süzgeçten geçirilir 5. Limon suyu ve isteğe bağlı olarak bal veya şeker eklenerek bir bardağa dökülür 5.
Sumak içeren bir içecek tarifi ise şu şekildedir:
- Sumaklı su 4. İki yemek kaşığı sumak, iki su bardağı ılık içme suyu, bir dilim limon ve bir çay kaşığı bal ile hazırlanır 4. Sumak, ılık suya eklenerek 10-15 dakika demlenir 4. Süzülerek soğutulur ve soğuk tüketilir 4.
Herhangi bir sağlık durumu veya alerji durumunda, bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: