Buradasın
Zencefilli limonlu sumaklı su nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zencefilli, limonlu ve sumaklı su yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 4 adet limon suyu 1
- 800 ml soğuk su 1
- 25 gram tane sumak 1
- 1 su bardağı sıcak su 1
- 1,5 su bardağı toz şeker 1
- 1 su bardağı sıcak su 1
- Nane yaprakları ve limon (servis için) 1
Yapılışı:
- Sumak ekşisi için, sumak tanelerini bir tencereye koyun ve üzerine bir su bardağı kaynar suyu ekleyin 1. Tencerenin kapağı kapalı olarak oda ısısına gelene kadar bekletin 1.
- Şeker şurubu için toz şeker ve sıcak suyu bir sos tenceresine alıp, kısık ateşte arada karıştırarak şekeri tamamen eritin ve soğumaya bırakın 1.
- Limonatayı servis edeceğiniz sürahiye sumak suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün, taneleri almayın 1.
- Şeker şurubunu, dört adet limon suyunu ve soğuk suyu ekleyin ve karıştırın 1.
- Dilerseniz biraz daha soğuması için dolapta bekletip, üzerini nane yaprakları ve limonla süsleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: