Yuvarlama yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg kıyma 1;
- 150 gr tereyağı 1;
- 2 baş orta büyüklükte soğan 1;
- 250 g yoğurt 1;
- 2 yumurta 1;
- 1 çorba kaşığı karabiber 1;
- Yeterince un 1;
- 1 çorba kaşığı tuz 1;
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber 1;
- 2,5 bardak su 1.
Yapılışı:
- Kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, yumurta ilave edilip yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır 1.
- Daha sonra azar azar un ilave edilerek iyice yoğrulur ve kulak memesi kıvamına geldiği zaman, fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak avuç ortasında yuvarlanır 1.
- Yuvarlamalar bir tavada kızartılır 1.
- Ayrı bir tencerede tereyağı eritilerek tuz, kırmızı biber ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır 1.
- Kaynayan su içinde yuvarlamalar bırakılarak 45 dakika pişmesi beklenir 1.
- Pişen yemeğin üzerine ezilmiş kese yoğurdu, kızdırılmış yağ içine konulan toz biberli sos dökülerek servis yapılır 1.
Alternatif bir yuvarlama tarifi:
- Kıyma, yumurta, un, baharatlar ve rendenin ince kısmıyla rendelenmiş soğan yoğrulur 4.
- Biraz dinlenen harçtan misket büyüklüğünde toplar koparılır 4.
- Toplar, unlanmış tepside kızartılır 4.
- Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur, üzerine salça ilave edilir 4.
- Daha sonra yuvarlamalar eklenip salçayla biraz kavurduktan sonra üzerine sıcak su ilave edilir 4.
- 15-20 dakika kısık ateşte yuvarlamalar şişene kadar pişirilir 4.
- Ilık haldeyken üzerine yoğurt ve sos dökülerek servis yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: