Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumuşak puf yapmak için iki farklı tarif:
- Yumuşak Puf Açma Tarifi:
- Malzemeler: ılık su, süt, yaş maya, şeker, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, un, susam (isteğe bağlı) 2.
- Yapılışı:
- Süt, su, şeker ve maya yoğurma kabına alınır, çırpıcı yardımıyla özleşene kadar karıştırılır 2.
- Üzerine tuz, yumurta akı ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır 2.
- En son un ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur 2.
- Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır 2.
- Mayalanan hamurun havası alınır, hamur 12-13 bezeye ayrılır 2.
- Hamur bezeleri büyütülür, D harfi şeklinde katlanır ve rulo şeklinde sarılır 2.
- Düğüm atılır ve açmalar tepsiye dizilir 2.
- Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı ve pekmez sürülüp susam serpilir 2.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir 2.
- Yumuşak Puf Poğaça Tarifi:
- Malzemeler: ılık süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz, instant maya, maydanoz ve ekşimik (isteğe bağlı) 4.
- Yapılışı:
Not: Tarifler, kişi sayısına göre malzeme miktarlarının otomatik olarak değişebileceği bir platformda bulunabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: