Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumuşak ve puf poğaça yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ 12
- Yarım çay bardağı toz şeker 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tane yaş maya 1
- 1 bardak ılık su 1
- 1 bardak ılık süt 1
- Alabildiği kadar un 1
- Yumurta sarısı 1
Yapılışı:
- Ilık süt, su ve mayayı geniş bir kabın içerisine koyup eritin ve içine geri kalan bütün malzemeyi ilave edin 1.
- Elinizle güzelce yoğurarak kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Hamurun içine malzemenizi (peynir, kıyma, kaşar veya patates) koyup düzgün bir şekilde kapatın 1.
- Yağlanmış tepsiye çok sık olmayacak şekilde dizin ve en az 1 saat ılık ortamda mayalanarak iyi bir şekilde kabarmalarını bekleyin 1.
- Üzerlerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüp çörekotunu ekin ve önceden ısınmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Ayrıca, yumuşak puf kek yapmak için aşağıdaki tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 5
- 1 su bardağı toz şeker 5
- 1 su bardağı süt 5
- Yarım su bardağı sıvı yağ 5
- 2 su bardağı un 5
- 1 paket kabartma tozu 5
- 1 paket vanilin 5
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (kekin kabarmasına yardımcı olur) 5
Yapılışı:
- Fırını 170°C’ye ayarlayarak ısıtın 5.
- Yumurta ve toz şekeri, mikserle köpük köpük olana kadar çırpın 5.
- Ardından sıvı yağ, süt ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin 5.
- Un, kabartma tozu ve vanilini ayrı bir kapta eleyerek sıvı karışıma ekleyin 5.
- Un eklenirken spatula ile nazikçe karıştırarak hamurun hava kabarcıkları kaybolmadan homojen hale gelmesini sağlayın 5.
- Hazırlanan kek hamurunu, yağlanmış kek kalıbına dökerek fırına verin ve yaklaşık 35-40 dakika pişirin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: