Yumuşak puf yapmak için iki farklı tarif: 1. Yumuşak Puf Açma Tarifi: Malzemeler: ılık su, süt, yaş maya, şeker, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, un, susam (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Süt, su, şeker ve maya yoğurma kabına alınır, çırpıcı yardımıyla özleşene kadar karıştırılır. 2. Üzerine tuz, yumurta akı ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır. 3. En son un ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. 4. Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. 5. Mayalanan hamurun havası alınır, hamur 12-13 bezeye ayrılır. 6. Hamur bezeleri büyütülür, D harfi şeklinde katlanır ve rulo şeklinde sarılır. 7. Düğüm atılır ve açmalar tepsiye dizilir. 8. Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı ve pekmez sürülüp susam serpilir. 9. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. 2. Yumuşak Puf Poğaça Tarifi: Malzemeler: ılık süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz, instant maya, maydanoz ve ekşimik (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Tüm malzemeler karıştırılır. 2. Aldığı kadar un eklenerek hamur yoğrulur. 3. Hamur mayalanmaya bırakılır. 4. Mayalanan hamurdan bezeler alınıp poğaça şeklinde şekillendirilir. 5. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 6. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Not: Tarifler, kişi sayısına göre malzeme miktarlarının otomatik olarak değişebileceği bir platformda bulunabilir.