Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yukarı Çavundur ekmeğinin bazı özellikleri:
- Uzun süre dayanıklı olması 3. Patateste bulunan nişasta, ekmeğe tazelik kazandırarak bayatlamasını önler 3. Bu sayede ekmek, bir aydan fazla süreyle saklanabilir 3.
- İmece usulü yapılması 5. Ramazan öncesinde kadınlar bir araya gelerek ekmek yapar 5. Herkes sırayla hamur yoğurur ve ekmekleri pişirir 5.
- Döşeme ekmeği olarak da bilinmesi 4. Yukarı Çavundur ekmeği, bölgede döşeme ekmeği olarak da adlandırılır 4.
- Yüksek besin değeri 4. Doyurucu bir ekmek türüdür, özellikle sahurda tercih edilir 4.
- Ticari değeri 4. Mahalle fırınlarında üretilen ekmek, gelir kapısı haline gelmiştir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: