Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yılbaşı sofrasında aşağıdaki mezeler olabilir:
- Humus: Nohut, tahin, limon suyu ve zeytinyağı ile hazırlanan klasik bir meze 13.
- Baba Gannuş: Karnabahar, patlıcan, sarımsak ve biber kızartmaları ile yapılan yöresel bir meze 1.
- Zeytinyağlı Yaprak Sarma: Baharatlar ve pirinç içeren iç harçla yapılan sarma 1.
- Fava: Bakla püresi üzerine zeytinyağı ve limon suyu eklenerek hazırlanan meze 13.
- Cacık: Yoğurt, salatalık, taze nane ve isteğe bağlı olarak sarımsak ile yapılan ferahlatıcı meze 1.
- Roka ve Ceviz Ezmesi: Roka, ceviz, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan ezme 1.
- Kısır: Bulgur, nar ekşisi, domates salçası ve taze sebzelerle hazırlanan sağlıklı bir seçenek 2.
- Girit Ezmesi: Zeytinyağlı beyaz peynir, yeşil ve siyah zeytin, taze baharatlar ve domatesle hazırlanan meze 1.
Bu mezeler, yılbaşı sofrasına renk ve lezzet katar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: