Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yenilebilir ambalaj, gıdaları korumak ve raf ömürlerini uzatmak amacıyla bir gıdanın yüzeyi üzerinde oluşturulan, gıdayla birlikte yenilebilen, sentetik olmayıp doğal kaynaklardan elde edilen ambalaj materyalleridir 12.
Yenilebilir ambalajların bazı özellikleri:
- Şeffaf, tatsız ve kokusuzdur 12.
- Nem, gaz ve katı hareketliliğinin kontrolünü sağlayabilir 12.
- Fiziksel baskılara karşı bariyer görevi görür 12.
- Antimikrobiyal maddeler için taşıyıcı görevi görür 12.
Yenilebilir ambalajların bazı avantajları:
- Çevreye atık oluşturmaz, doğada plastiklerden daha hızlı parçalanır 125.
- Gıdaların organoleptik özelliklerini geliştirir 125.
- Gıdaların besleyici değerini artırır 15.
Yenilebilir ambalajların bazı dezavantajları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: