Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeni peynir tebliğinde yapılan bazı değişiklikler:
- Eritme peynirlerin satışı: Eritme peynirler, yöresel peynirleri çağrıştıracak şekilde veya kaşar peyniri adıyla satılamayacak 34.
- Peynirlerin etiketlenmesi: "Köy peyniri", "geleneksel peynir", "doğal peynir" gibi ibareler peynirlerin etiketinde yer almayacak 15.
- Çeşni oranı: Üretiminde çeşni maddesi kullanılan peynirlerde toplam çeşni oranı %6 ile sınırlandırılacak 34.
- Yazı puntoları: Eritme peynirlerin etiketinde gıdanın adının yazım punto büyüklüğü en az 3 mm olacak 34.
- Nişasta ve diğer katkı maddeleri: Sadece aromalı ve çeşnili taze peynirlerde stabilizör amaçlı nişasta kullanımına izin verilecek 14.
- Taşıma ve depolama: Peynirlerin 10°C'nin altındaki sıcaklıklarda tutulması zorunlu olacak 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: