Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek yaparken kullanılan bazı yaygın teknikler şunlardır:
- Kızartma: Yiyecekleri sıcak yağda pişirme yöntemidir 24. İki türü vardır: derin kızartma ve sığ kızartma 2.
- Izgara: Doğrudan ateş veya ızgarada yiyeceklerin pişirildiği bir yöntemdir 24.
- Haşlama: Yiyecekleri sıcak su veya suda pişirme yöntemidir 24.
- Sote: Yüksek ısıda ve az yağ kullanarak yiyecekleri hızla pişirme yöntemidir 24.
- Buharda Pişirme: Yiyeceklerin su buharında pişirildiği sağlıklı bir yöntemdir 24.
- Fırınlama: Yiyecekleri kapalı bir ortamda sıcak hava ile pişirme yöntemidir 24.
- Mühürleme: Etleri 300 derece sıcaklıkta pişirerek sulu kalmasını sağlama tekniğidir 1.
- Bağlama: Çorbalar, soslar ve tatlılar için yiyeceklerin kıvamının oturması amacıyla yapılan bir tekniktir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: