Buradasın
Yemek tarifinde hangi kelimeler kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek tariflerinde sıkça kullanılan bazı kelimeler şunlardır:
- Pişirme teknikleri: mantolama, jülyen doğrama, brunuaz doğrama, al dente, graten, benmari 24.
- Malzeme adları: roux, shiitake mantarı, kombu, acur 34.
- Sıfatlar: fresh (taze), juicy (sulu), spicy (baharatlı), tasty (lezzetli), exquisite (incelikli) 15.
- Diğer terimler: mizanplas (her şeyi yerli yerine koymak), torşon (mutfak bezi), marine etmek (lezzetlendirme işlemi) 23.
Bu kelimeler, tariflerin doğru anlaşılması ve mutfakta daha bilinçli hareket edilmesi için önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: