Yemek tabağı çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Servis Tabağı: Sofrada temel tabak olarak kullanılır, dekoratif bir görünüm sağlar 14.
- Yemek Tabağı: Ana yemeklerin servis edildiği, genellikle 19-25 cm çapında olan tabaktır 14.
- Tatlı Tabağı: Meyve, pasta veya tatlıların sunumu için tasarlanmış, daha küçük boyutlu tabaklardır 14.
- Çorba Tabağı veya Kasesi: Sulu yemekler ve çorbalar için kullanılan, çukur yapıya sahip tabaklardır 14.
- Salata Tabağı: Daha geniş ve düz tabaklardır, salataların estetik ve düzenli bir şekilde sunulmasını sağlar 14.
- Meze Tabakları: Küçük ve zarif tasarımıyla dikkat çeken, aperatiflerin veya mezelerin servis edilmesi için idealdir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: