Buradasın
Yemek sıcak tutma ünitesi nasıl çalışır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek sıcak tutma üniteleri, farklı türlerde olabilir:
- Benmarili (nemli ısıtmalı) 1. Makinenin alt kısmında bulunan benmari türü nemli ısıtma ile yiyecekler yumuşak tutulurken, makinenin üst kısmında bulunan ve kuru sıcaklık yayan ısıtma sayesinde ortamın nemi dengelenir ve ürünün sıcak ve taze kalması sağlanır 1.
- Kuru ısıtmalı (buharsız) 1.
Sıcak tutma ünitelerinin çalışma prensibi şu şekildedir:
- Isıtma 1. Pişen ürünlerin ideal bekletme sıcaklığı +65 °C'dir 1. Bu sıcaklıkta ürünler yaklaşık 2 saat boyunca tazeliğini ve ısısını koruyabilir 1.
- Nem kontrolü 1. Uzun süre kapakların açılmaması gibi durumlarda, ürünlerin kurumaya başladığı görüldüğünde, ekstra nem sağlamak için nem kontrol düğmesi kullanılır 1.
Ayrıca, bazı sıcak tutma üniteleri, bakteriyel risk bölgesinin üzerinde yiyeceği koruyan ve hem mikrobiyolojik güvenliği sağlayan hem de yiyeceğin tüm duyusal özelliklerini koruyan yenilikçi ve patentli bir teknikle de çalışabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: