Yemek sıcak tutma ünitesi, pişirilmiş yiyeceklerin tazeliğini korumak için iki farklı ısıtma sistemi kullanarak çalışır: nemli ısıtma (benmari) ve kuru ısıtma (infrared). Çalışma prensibi: 1. Alt kısım: Benmari türü nemli ısıtma ile yiyecekler yumuşak tutulur. 2. Üst kısım: Kuru sıcaklık yayan ısıtma sayesinde ortamın nemi dengelenir ve ürünün sıcak ve taze kalması sağlanır. Kullanım adımları: 1. Makineye su haznelerine su konur. 2. Termostat ayar düğmesi ile ortam sıcaklığı ve aydınlatma kontrol edilir; ideal sıcaklık 65°C'dir. 3. Heat kontrol düğmesi ile sıcaklık kademeli olarak artırılır ve sarı sinyal lambası, rezistansın devrede olup olmadığını gösterir. 4. Yiyecekler, belirlenen sıcaklıkta yaklaşık 2 saat boyunca tazeliğini korur.