Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek kültürü ile ilgili bazı terimler şunlardır:
- Alakart 45. Her bir yiyeceğin fiyatlarının ayrı olarak yazıldığı liste, sipariş üzerine hazırlanan özel servis biçimi 45.
- Bisque 13. Deniz ürünleriyle hazırlanan, bol kremalı çorba veya sos 13.
- Konfi (konfit) 3. Yemeğin kendi yağında uzun süre pişirilmesi tekniği 3.
- Panko 3. Japon mutfağından gelen, kızartma yaparken kullanılan ekmek kırıntısı 3.
- Börmaniye (beurre manie) 3. Tereyağı ve un karışımının ismi 3.
- Deep fry 24. Bol yağda kızartma işlemi 24.
- Mizanplas 2. Mutfakta bütün malzemeleri yerine koyma işlemi 2.
- Torşon 2. Mutfak çalışanlarının kullandığı kurulama malzemesi ve sıcak maddeleri tutmaya yarayan bez 2.
- Ru 2. Tereyağı ile unun birleştirilmesi ve kavrulmasıyla elde edilen sos hazırlama tekniği 2.
- Blanch etmek 2. Sebzelerin renklerini ve besin değerlerini kaybetmesini önleyen şok haşlama veya ağartma işlemi 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: