Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek kültürü terimleri arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Mirepoix: Temel soslarda ve çorbalarda kullanılan sebze-baharat karışımı 1.
- Organoloptic: Ürün seçerken görme, dokunma ve koklama duyularının kullanılması 1.
- Mise En Place: Servis için yapılması gereken tüm ön hazırlıklar 1.
- Brigade: Balığın temizlenip eksi 18 derecede saklanması 1.
- Garde Manger: Soğuk yemeklerin hazırlandığı ve yiyeceklerin soğutma altında saklandığı alan 1.
- Bain Marie: Yiyeceklerin sıcak suya oturtularak ısıtılması veya eritilmesi yöntemi 14.
- Liaisons: Sos, çorba ve yemeklere kıvam kazandıran yardımcı ürünler 1.
- Nappe: Bir sosun veya yemeğin tam olarak olması gereken kıvamı 1.
- Deglaze Etmek: Yemek pişirildikten sonra tavada kalan parçacıklardan sos yapma işlemi 4.
- Konfi: Yemeğin kendi yağında uzun süre pişirilmesi tekniği 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: