• Buradasın

    Yarım hindi kaç kişilik?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown roasted half turkey resting on a large white serving platter, surrounded by four empty plates and traditional Turkish side dishes like bulgur pilaf and roasted vegetables, evoking a warm family meal.
    Yarım hindi, genellikle 4-6 kişilik olarak kabul edilir 15.
    Banvit gibi markalara göre, yarım hindi ortalama 1,8-2,2 kg ağırlığındadır 4. Kilo başına 30 dakikalık pişirme süresi ideal olduğundan, 3 kilogramlık bir hindi yaklaşık 1,5 saat pişirilmelidir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yarım hindi nasıl pişirilir?

    Yarım hindi pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 adet yarım hindi; 2 yemek kaşığı yoğurt; yarım çay bardağı sızma zeytinyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 2 çay kaşığı kırmızı toz biber; 1 tatlı kaşığı kekik; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı karabiber; 2 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı un (poşeti unlamak için). Hazırlanışı: 1. Marine sosu için bir kapta yoğurt, salça, zeytinyağı, kekik, tuz, kırmızı toz biber, kimyon ve karabiberi karıştırın. 2. Hindiyi kağıt havlu ile kurulayın ve hazırladığınız sosu her yerine gelecek şekilde sürün. 3. Hindiyi en az 2 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirin. 4. Fırın poşetine unu alın, poşeti sallayarak unun her yere gelmesini sağlayın. 5. Dinlenen hindiyi poşete yerleştirin, ağzını güzelce bağladıktan sonra kürdanla birkaç delik açın. 6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 90 dakika pişirin. 7. Hindi piştikten sonra 15 dakika dinlendirin. 8. Poşetten alarak servis edin. Ayrıca, arpa şehriyeli yarım hindi tarifi için yemek.com'daki tarife göz atılabilir.