Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprakları uzun süre saklamak için birkaç yöntem bulunmaktadır:
- Salamura: Yaprakları kaynar tuzlu suyun içinde bekletip, 8-10 tanesini bir araya getirerek sap kısmına 1 çay kaşığı kaya tuzu dökün ve sıkıca rulo yapın 1. Ardından bu ruloları kavanoza yerleştirip üzerine kaynayıp soğutulmuş tuzlu su dökün ve temiz bir taş koyarak kapağını sıkıca kapatın 1. Serin yerde muhafaza edin.
- Pet şişede saklama: Yaprakları hiç ıslatmadan 4-5'li rulolar haline getirip pet şişelerin içine doldurun ve şişeyi tamamen dolunca bir oklava yardımıyla iyice sıkıştırın, kapağını kapatıp serin yerde bekletin 1.
- Buzdolabı poşetinde derin dondurucuda saklama: Yaprakları önce kaynar suda ters yüz edin, süzülüp soğutulan yaprakları bir pişirimlik miktarlarda buzdolabı poşetlerine yerleştirin ve derin dondurucuya kaldırın 1. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp çözülmesini bekleyin 1.
- Kurutma: Yaprakları tamamen kurutup hava almayacak şekilde kavanoz veya cam kavanozlarda muhafaza edin 2. Ayrıca, yaprakları saklamadan önce bir miktar zeytinyağı ile kaplayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: