Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yakutlar (Saha Türkleri), genellikle büyük ölçüde süt, et, balık ve toplayıcılık ürünlerine dayanan bir mutfak kültürüne sahiptir 14.
Yakut mutfağının bazı özellikleri:
- İçecekler: Kımız ve vodka yaygın olarak içilir 14.
- Tatlılar: Kierchekh, inek sütünden veya çeşitli meyvelerle kremadan yapılan bir tatlıdır 14.
- Balık yemekleri: Stroganina ve indigirka gibi balık yemekleri önemlidir 14. Stroganina, ince, çiğ ve dondurulmuş balık dilimlerinden yapılır 4.
- Et yemekleri: Khaan, at veya sığır kanı ve bağırsaklardan yapılan bir yemektir 4.
- Toplayıcılık ürünleri: Kadınlar yabani soğan, çilek, yabani sarımsak, zambak ve çeşitli kökleri toplar 4.
Rus sömürgeciliği, Yakut mutfağına ekmek, şeker, çay, votka ve tarımı yapılan tahılları da eklemiştir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: