• Buradasın

    Yakisoba ve yokisoba aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yakisoba ve yokisoba aynı yemekler değildir, ancak her ikisi de Japon mutfağına ait kızarmış noodle yemekleridir 13.
    Yakisoba, genellikle domuz eti veya karides, karışık sebzeler ve özel yakisoba sosu ile yapılan bir yemektir 13. Bu yemek, Çin'in chow mein yemeğinin Japon versiyonudur 12.
    Yokisoba ise, Akita prefektörlüğüne bağlı Yokote şehrinde ortaya çıkan ve "Japonya'nın üç büyük yakisoba'sından biri" olarak kabul edilen bir yakisoba çeşididir 4. Yokisoba'nın özellikleri arasında kalın ve düz noodle'lar, güneşli tarafı yukarı yumurta ve Worcestershire sosuna dayalı özel bir sos bulunur 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yokisoba nasıl yapılır?

    Yokisoba yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 100-120 gram tavuk göğsü (pişmiş ağırlık) - 1 kare Çin eriştesi (noodle) - 1 su bardağı brokoli - 1 adet kırmızı biber - 2 yemek kaşığı soya sosu - Susam Hazırlanışı: 1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp yağsız tavada çok az su ile pişirin. 2. Sulandırıp eklediğiniz soya sosu tüm tavukların çevresini kaplayıp karamelize edene kadar tavada çevirin. 3. Haşladığınız noodle, brokoli ve çiğ halde jülyen doğradığınız kırmızıbiberi ekleyip hızlıca malzemeleri tavada çevirin. 4. Servis etmeden önce üzerine susam serpiştirin. Ayrıca, yakisoba tarifi için farklı malzemeler ve soslar da kullanılabilir.