Volkan tatlısı için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Volkan Pasta Tarifi: Malzemeler: 1 paket kakaolu pasta tabanı, 2 muz, 2 avuç damla çikolata, 5 halley, 1 paket kaymak tadında krem şanti, 2 su bardağı süt. Hazırlanışı: 1. Muzu ve halleyi küçük küçük doğrayın, üzerine damla çikolatayı ekleyin. 2. Derin bir kaba sütü koyun, krem şantiyi ekleyip katı bir kıvam elde edene kadar karıştırın. 3. Muz, halley ve çikolatayı ekleyip karıştırın, 10 dakika buzdolabında bekletin. 4. Dolaptan aldıktan sonra krem şantiyi pasta tabanının alt kısmına yayın ve köstebek şekli verin. 5. Diğer pasta tabanını sekiz dilime bölüp krem şantinin üzerine yerleştirin. 6. Meyve sosu veya çilek reçeli ile süsleyin, 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. 2. Yulaflı Volkan Tatlısı Tarifi: Malzemeler: 1 muz, 2 yemek kaşığı yulaf, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı kakao, 1 yumurta. Hazırlanışı: 1. Tüm malzemeleri karıştırın. 2. 5 dakika pişirin. Daha fazla tarif için Nefis Yemek Tarifleri ve Yemek.com gibi siteler ziyaret edilebilir.