Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Viski çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Single Malt (Tek Malt): Sadece arpa ve su kullanılarak tek damıtımevinde, bakır imbiklerde damıtılan viski türüdür 13.
- Grain (Tahıl): Coffey imbiği adı verilen dev imbiklerde sürekli damıtım tekniği ile üretilir, arpanın yanı sıra buğday, çavdar, mısır ve yulaf gibi tahıllar kullanılır 13.
- Blended (Harman): Malt ve tahıl viskilerinin karışımıdır, dünyadaki viski üretiminin %90'ından fazlasını oluşturur 13.
- Bourbon: En az %51 oranında mısır kullanılarak üretilen Amerikan viski türüdür, yeni ve içi yakılmış fıçılarda olgunlaştırılır 12.
- Tennessee: Bourbon viskiler ile aynıdır, ancak damıtılma işleminin ardından bir kez de kömürden süzülür 13.
- Rye (Çavdar): En az %51 oranında çavdar kullanılarak üretilir, aynı şekilde olgunlaştırma döneminde yeni ve içi yakılmış fıçılarda dinlendirilir 13.
- Scotch (İskoçya): Sadece İskoçya'daki damıtım evlerinde üretilir, arpa maltından yapılır ve en az üç yıl dinlendirilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: