Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Viski çeşitleri temel olarak şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Single Malt (Tek Malt) 124. Tek bir damıtımevinde, sadece arpa maltı ve su kullanılarak üretilen viskilerdir 14.
- Grain (Tahıl) 14. Coffey imbiği ile sürekli damıtılan, arpa dışında mısır, yulaf, çavdar gibi tahılların da kullanıldığı viskilerdir 14.
- Blended (Harman) 124. Farklı damıtımevlerinden gelen malt ve tahıl viskilerin karışımından oluşan viskilerdir 14.
- Blended Malt (Malt Harman) 124. İki veya daha fazla damıtımevinden gelen single malt viskilerin harmanlanmasıyla elde edilir 14.
- Bourbon 124. En az %51 mısırdan yapılan ve yeni kavrulmuş meşe fıçılarda olgunlaştırılan Amerikan viskileridir 24.
- Tennessee 24. Bourbon'a benzer, ancak Lincoln County sürecinden geçen Amerikan viskileridir 24.
- Rye (Çavdar) 124. En az %51 çavdardan yapılan, daha baharatlı ve keskin bir tada sahip viskilerdir 24.
Ayrıca, İskoç, İrlanda, Japon, Kanada, Hint ve Tayvan gibi farklı ülkelere ait viski türleri de bulunmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: