Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vakumlu gıda saklama işlemi şu adımlarla yapılabilir:
- Gıdaların hazırlanması: Vakumlu poşete koymadan önce gıdalar hafifçe dondurulabilir, bu böcek yumurtalarını ortadan kaldırır 5.
- Poşetin vakumlanması: Poşetin içinde kalan düşük miktardaki nem ve havayı yok etmek için oksijen emici kullanılabilir 5.
- Saklama: Poşetlerin üzerine tarih etiketi yapıştırılarak tüketim döngüsü düzenlenebilir 5. Serin ve karanlık bir yerde saklanmalıdır 5.
Vakumlu saklama için dikkat edilmesi gerekenler:
- Vakumlu poşetler, 65°C’e kadar sıcaklığa dayanabilir, bu nedenle sadece mikrodalga fırında ve sous vide pişirme tekniğinde kullanılabilir 2.
- Vakumlu saklama kapları, et yumuşatmak için kullanılmamalıdır, bu durum saklama poşetlerinin yapısını bozabilir 2.
- Vakumlu poşetler, keskin aromalı marine soslar gibi gıdaların koku bırakmaması için sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkanıp tamamen kurutulduktan sonra tekrar kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: