Buradasın
Üzümlü fındıklı lokum nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üzümlü Fındıklı Lokum Tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı nişasta 5;
- 3 su bardağı su 5;
- 2 su bardağı toz şeker 5;
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 5;
- 1 su bardağı kuru üzüm 5;
- 1 çay kaşığı vanilin 5;
- 1 çay kaşığı gıda boyası (isteğe bağlı) 5;
- Yarım su bardağı hindistan cevizi (isteğe bağlı) 5.
Yapılışı:
- Nişasta ve suyu tencereye alıp karışımı sürekli karıştırarak orta ateşte ısıtın 5.
- Karışım kaynamaya başladığında, toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın 5.
- Şeker eridikten sonra, limon suyunu ve vanilini ekleyin 5. Karışımın kıvam alması için sürekli karıştırmaya devam edin 5.
- Kıvam almaya başlayan karışıma, önceden yıkanmış ve kurutulmuş üzümleri ekleyin 5.
- Karışım koyulaşana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) karıştırmaya devam edin 5. Eğer isterseniz, bu aşamada gıda boyasını da ekleyebilirsiniz 5.
- Lokumu, yağlı kağıt serili bir kalıba döküp düzleştirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın 5.
- Lokum tamamen soğuduktan sonra, dilimleyerek hindistan cevizi ile kaplayın ve servis yapın 5.
Bu tarif, fındıklı olarak da yapılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: