• Buradasın

    Urla neyi meşhur yemek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in Urla is laden with steaming plates of flaky *katmer*, golden *enginar dolması*, delicate *kabak çiçeği dolması*, and sizzling *Urla köftesi*, surrounded by fresh herbs and olive oil glistening under warm Aegean sunlight.
    Urla'nın meşhur yemekleri arasında şunlar bulunmaktadır:
    • Kumru 1. İzmir kumrusu olarak bilinen bu lezzet, İzmir tulum peyniri, biber, domates, salam, sucuk ve kaşar peyniri gibi ürünlerle hazırlanır 1.
    • Boyoz 1. Urla'ya ait en güzel lezzetlerden biri olan boyoz, mayasız bir hamur işidir 1.
    • Enginar 12. Urla, özellikle enginar ile ünlüdür 2. Zeytinyağlı enginar, Urla'nın en çok ilgi gören yemeklerinden biridir 1.
    • Kabak çiçeği dolması 12. İçi pirinç ve baharatlarla doldurulan kabak çiçekleri, zeytinyağlı olarak pişirilir 4.
    • Urla güveci 14. Etin soğan ve sebzeler ile harmanlanması ile hazırlanan bu yemek, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sevilerek tüketilir 14.
    • Girit mezesi 12. Süzme peynir, ceviz ve çeşitli otlar ile yapılan bu meze, Urla'da en lezzetli haliyle sunulur 1.
    • Kuzu etli arapsaçı 14. Kuzu kuşbaşı, soğan ve zeytinyağı ile hazırlanan bu yemek, un, süzme yoğurt, limon suyu ve tuz ile terbiye edilir 4.
    • Deniz börülcesi 1. Ege Bölgesi'nin en güzel otlarından biri olan deniz börülcesi, Urla'da yemek ve meze olarak servis edilir 1.
    • Balkabaklı sinkonta 14. Girit yemeği olarak bilinen bu yemek, soğan, sarımsak ve baharat karışımları ile hazırlanır 4.
    • Çalkama 14. Isırgan ve ıspanaktan oluşan karışıma un, su ve tuz eklenerek hazırlanan bu yemek, birçok Urla restoranında denenebilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi yöreye ait hangi yemek?

    Bazı yörelere ait yemekler: Adana: Adana Kebap, Analı kızlı (çorba), karakuş (tatlı). Adıyaman: Çiğ köfte, içli köfte, basalla (ekşili köfte). Aydın: Tarhana çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma. Giresun: Karalahana çorbası, dolması ve diblesi, ısırgan püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu. Hatay: Belen tava, öcce, Kilis tava. Kayseri: Şebit (yağlama). Diyarbakır: Duvaklı pilav. Ege ve Akdeniz: Zeytinyağlı enginar, kabak çiçeği dolması, börülce salatası. Karadeniz: Hamsi tava, hamsili pilav, mıhlama. Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Kebap çeşitleri, çiğ köfte, içli köfte. Türkiye'de hemen hemen her ilin kendine has bir yemeği veya tatlısı bulunmaktadır.