Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Urfa usulü yumurtalı köfte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr köftelik bulgur 13
- 230 gr Şanlıurfa Biberi (isot) 1
- 80 gr domates salçası 1
- 1 adet kuru soğan (100 gr) 1
- 1 gr karabiber 1
- 2 gr tarçın 1
- 8 gr tuz 1
- 1 demet maydanoz 1
- 150 gr yeşil soğan 1
Yağda yumurta malzemeleri:
Yapılışı:
- Köfte için özel yapılmış kalaylı bakır leğenin bir köşesine bulgur, diğer köşesine doğranan kuru soğan, salça, Şanlıurfa Biberi, tuz, karabiber, tarçın ve su eklenerek macun haline gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika yoğrulur 1.
- Daha sonra karışıma bulgur yavaş yavaş katılarak başka bir malzeme ve su eklemeden bulgurun sertliği kayboluncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika yoğurmaya devam edilir 1.
- Yoğurma işleminin bitmesine yaklaşık 5 dakika kala yağda yumurtanın hazırlığına başlanır 1.
- Yeterince ısınan yağa hazırlanan yumurtalar ilave edilerek iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir 1.
- Köftenin yoğurma işlemi tamamlanınca biraz suyla köfte yumuşatılarak yeşillikler (ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz) eklenerek karıştırılır 1.
- Daha sonra yağda pişirilen yumurtalar sıcak olarak yağı ile birlikte ilave edilir, yumurtalar sıcak olduğu için eli yakmadan ve yumurtaları fazla ezmeden hafifçe yoğrulduktan sonra servis tabaklarına alınır 1.
Servis önerisi: Köftenin yanında ayran veya coğrafi işaret olarak tescil edilmiş Urfa Eşkili tercih edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: